Cara Nak Upgrade WT19i ke Jelly Bean

 

 

Download firmware Jelly Bean kat sini JELLY BEAN CYANOGENMODE , coconut is for wt19i. pilih mane2 suke.. unstuk stable or mane2 pon boleh..

CARA2nak upgrade :

* copy file download tadi masuk kat sd card fon korang.. 

* file yang same jgak extract firmware yang korang download tadi semua ke folde ni >> C:\Flashtool\firmwares ( maksudnya file tuh korang buat dua satu dalam pc satu lagi dalam fon, yang dalam fon xpayah extract.. biar je dalam zip k)

* open flashtool, click kat gambar petir sebelah atas pilih fastboot.

* matikan fon korang .. click button volume up .. kemudian sambungkan usb.. nanti kuo lampu biru kat ats fon tuh.. tgk kat flashtool pastikan fon korang dah diconnect ke fastboot.. kemudian click gambar petir skali lagi pilih fastboot select kernel.. pilih boot.img tuh.. nanti prosesnye berjalan kat flashtool tuh.. finish..

next

* ok dah finish, (pastikan fon korang mati sekarang) next click kat button power n click button volume down banyak kali sampai keluar cwm recovery version 6.

* click kat wipe factory/data/reset,
* click kat wipe catch
* click kat wipe dalvik catch (click kat advande)

next

* click kat install zip from sd card pastuh tunggu jek sampai die siap install.. lame ckit.. ade lah dala 15 minit ke 20 minit gitu..

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s